Cursussen

DSC03345 ResizedTja, als je zwanger bent, mag je op puf cursus. Ik kies yoga in de hoop dat ik ook wat meer mindful wordt. Het is 12 keer en het werkt inderdaad rustgevend. Papa gaat twee keer mee op partneravond waarop hij leert wat hij kan doen om mij te helpen. Eigenlijk heb ik daar weinig vertrouwen in. Niet zozeer in hem maar wij hebben deze technieken ook op elkaar moeten oefenen en iedereen had al na 5 minuten spierpijn en ik heb mij toch echt laten vertellen dat een bevalling over het algemeen iets langer duurt. Dus….. Ik bereid me maar voor dat ik toch het grootste gedeelte zelf moet doen, slik. Ik blijf op een roze wolk zitten, ondanks dat sommige groepsgenoten bij hun eerste bevalling toch niet de standaard bevalling hebben gehad. Ik blijf denken dat mij dit gespaard blijft omdat alles zo goed verloopt. Tja dat zullen we nog wel eens zien.

Na in mijn omgeving redelijk wat drama verhalen over borstvoeding te hebben gehoord en gezien gaan papa en ik toch maar voor een borstvoedcursus van La Legue League van 3 avonden. Erg leerzaam in wat je kan verwachten, de oplossingen zijn en dat het ook even doorzetten is. Nu hopen dat het gaat lukken.

Verder ga ik iedere dinsdag naar zwangerschapszwemmen. Best pittig alle oefeningen. Erg confronterend dat je merkt dat je steeds langzamer wordt. Er wordt veel gedeeld en geroddeld over klachten, diegene die bevallen zijn en is altijd een leuke avond.

Tennissenlessen ben ik tot half maart blijven volgen. Het ging wonderbaarlijk goed, alhoewel ik op het einde alleen de ballen retourneerde die binnen een straal van 2 meter bij mij vandaan waren. Rennen was er niet meer bij… Ach ik vond dat ik een goed excuus had.

 
U kunt niet meer reageren.